top of page

Masis Aram Gözbek

1987 İstanbul doğumlu. 2004’te, Radyo Boğaziçi'nin düzenlediği 6. 'Battle of the Bands' yarışmasında grubuyla birinci oldu. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yapmış olduğu düzenlemeyle 3.lük ödülünü aldı. 2005-2007 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda görev aldı. 2007-2011 yıllarında BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. 'Dante'nin Son Günü' eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi. Çok sesli koro için düzenlemeler ve besteler yaptı. Eserleri Boğaziçi Caz Korosu ve farklı topluluklar tarafından dünyanın dört bir yanında seslendirildi. Bestelerinden 'Alive' ile 2011’de Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası'nda 'Dünya Şampiyonluğu'na, 'Alive II' ile 2012’de ABD’de düzenlenen 7. Dünya Koro Olimpiyatları'nda altın madalyaya layık görüldü.

ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Letonya, Macaristan, Makedonya, Sırbistan, Slovenya gibi ülkelerde sayısız yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı. Tõnu Kaljuste, Simon Carrington, Volker Hempfling, Johannes Prinz, Georg Grün, Denes Szabo, Elisenda Carrasco gibi isimlerle şeflik; Par Lindgren, Richard Ayres ve David Lang ile bestecilik çalıştı. Georg Grün yönetimindeki HfM Saar Conductors' Academy 2016 ve 2017’de final konserini yönetti. Boğaziçi Caz Korosu'yla, iki 'Dünya Şampiyonluğu' dahil uluslararası birçok ödül kazandı, yurt içi ve yurt dışında sayısız performansa imza attı. Hollandalı dünyaca ünlü ‘Dekoor Close Harmony’, Belçikalı ‘La Choraline’, İsviçre Gençlik Korosu gibi topluluklarla atölyeler ve performanslar gerçekleştirdi.

2008’de, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden ayrılıp, YTÜ Müzik ve Sahne Sanatları Bölümünde Kompozisyon eğitimine başladı. Ertesi yıl, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümünü kazandı ve çalışmalarına halen devam etmektedir.

2013’te 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Türkiye Finali'nde, Kültürel Başarı kategorisinde 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' ödülüne, 2014’te Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen '35th International May Choir Competition'da 'Genç Şef Özel Ödülü'ne ve ODTÜ 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü. 2018’den bu yana Avrupa Genç Müzisyenler Festivali (Belçika), Avrupa Gençlik Koroları Festivali (İsviçre), International May Choir Competition (Bulgaristan), Dünya Koro Festivali (Hong Kong), Preveze Uluslararası Koro Festivali (Yunanistan) gibi prestijli etkinliklere jüri üyesi ve konuk şef olarak davet edildi. 2019’da Hong Kong’da düzenlenen Dünya Koro Şefliği Yarışması’nda 12 finalistten biri oldu. 2021 yılında İtalya'da düzenlenen Fosco Corti Uluslararası Koro Şefliği Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

 

Başlattığı 'Kültürlerin Sesi' Projesiyle Türkiye'nin 7 farklı ilinde 7 farklı dilde şarkı söyleyecek koroların kurulmasına öncülük etti; Türkiye'nin dört bir yanından koro müziğine gönül vermiş herkesi bir araya getirmek, bir koro oluşturmak isteyen kişi ve kurumlarla deneyimlerini paylaşmak için KOROHANE platformunu hayata geçirdi. Yapımında Mert Fırat, Vedat Yıldırım gibi isimlerin bulunduğu ‘Yakaranlar’ tiyatro projesinin müzik direktörlüğünü ve 'Annie' müzikalinin koro ve orkestra şefliğini yaptı. MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi'yle 2021 Avrupa Video Ödülü'nün, Boğaziçi Gençlik Korosu'yla da 2022 Atatürk Gençlik Ödülü'nün sahibi oldu. 2022 yılında İtalya'nın dünyaca ünlü Merano Festivali'nde, yaşayan en önemli klasik müzik bestecilerinden Sir Karl Jenkins'in konserine Avrupa Oda Korosu'nun şefi olarak, aynı zamanda da Haydn Orkestrası'nı çalıştırmak üzere davet edildi ve bu projede Karl Jenkins'in asistanlığını üstlendi. Temmuz ayında Yunanistan'ın Korfu adasında İyonya Üniversitesi ve Makedonya Üniversitesi tarafından ortak düzenlenen Koro Şefliği Ustalık Sınıfına eğitmen olarak davet edildi. Son olarak, JCI Bahçeşehir'in düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılı Marşı Beste Yarışması'nda jüri üyesi olarak yer aldı.

 

Kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu ve MAGMA Korolarının genel sanat yönetmenliğini ve şefliğini sürdürmekte, bir yandan Mor ve Ötesi, Sertab Erener, Kenan Doğulu, Nil Karaibrahimgil, Selami Şahin, Yasemin Mori ve Ali Kocatepe gibi sanatçılarla çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda, yurt içi ve yurt dışında koro müziği ile ilgili atölye, söyleşi ve konser çalışmaları yapmaktadır. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümünde öğretim görevlisi olarak da çalışmış olan Gözbek, 2018’den bu yana Yücel Kültür Vakfı mütevelli heyeti üyesidir.

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
1 Nisan 2014 Konser
Masis Aram Gözbek
Masis Aram Gözbek
Masis Aram Gözbek
bottom of page